- 1 φλιτζάνι πλιγούρι
- 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ή νερό)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ρίγες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ρίγες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκος χυμός λεμονιού και φρέσκο κόλιανδρο για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το πλιγούρι και ψήστε το για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αποκτήσει ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.
Προσθέστε τις πατάτες, τις ντομάτες, τις πιπεριές, το πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών ή το νερό και αφήστε το μείγμα να βράσει. Στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά, καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το πλιγούρι και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά πριν σερβίρετε.
Σερβίρετε το πλιγούρι με λαχανικά ζεστό, με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού και ψιλοκομμένο κόλιανδρο πάνω από το πιάτο ως γαρνιτούρα, αν το επιθυμείτε.
Αυτό το πιάτο είναι πλούσιο σε γεύση, υγιεινό και εξαιρετικό για τους λάτρεις του πλιγούρι και των λαχανικών.