Υλικά:
- 250 γραμμάρια παπαρδέλες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια κόκκινη σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλάκι ζάχαρη (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκα βότανα, όπως βασιλικός ή μαϊντανός (προαιρετικά)
- Τυρί παρμεζάνα για το τελικό τρίψιμο (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Βράστε τις παπαρδέλες για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και αφήστε τις στην άκρη βάζοντας λίγο βούτυρο ή λάδι για να μην κολλήσουν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. ***
- Προσθέστε την κόκκινη σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι. Αν η σάλτσα είναι πικάντικη, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη για να ισορροπήσετε τη γεύση.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
- Προσθέστε τις παπαρδέλες στο τηγάνι και ανακατέψτε απαλά για να τις εντάξετε στη σάλτσα. Αν χρησιμοποιείτε σταθερές παπαρδέλες, αφήστε τις να μαγειρευτούν για περίπου 5-7 λεπτά.
- Αν θέλετε, προσθέστε φρέσκα βότανα όπως βασιλικός ή μαϊντανός και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε και αν θέλετε, πασπαλίστε με τυρί παρμεζάνα για παραπάνω γεύση.
***Αν βαριέσαι να κάνεις τη σάλτσα δες εδώ τις φανταστικές μας σπιτικές σάλτσες.
Αυτή η απλή συνταγή θα σας ταξιδέψει στην ιταλική γαστρονομία! Ένα νόστιμο πιάτο με τον πλούσιο συνδυασμό των παπαρδελών και της κόκκινης σάλτσας. Μπορείτε να προσαρμόσετε τα υλικά και τις ποσότητες ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Καλή όρεξη!